Byen e' Bergen og laget e' Brann. Foto: Brann v/ fotograf Tove Lise Mossestad.

Utvidelse og modernisering av Brann Stadion

Det er ikke bare, bare å gå løs på en institusjon som Brann Stadion. Så var det akkurat det Constructa Entreprenør AS gjorde. De rev deler av byens stolthet, og har erstattet det med et praktbygg av dimensjoner. Constructa har ført opp et nytt tribuneanlegg med 282 studenthybler på, etter oppdrag av Brann Stadion AS.

Bygget er 3-4 etasjer, og inneholder alt fra supporter-rom, til garderober, kiosker og andre fasiliteter. Fra Constructa bar ut de røde stolene fra tribunen til jobben var gjort, gikk det 16 måneder. Hyblene sto klare til studiestart i høst, og stadion har fungert som stadion gjennom hele byggeperioden. 

– Hvordan har dere klart det? 
– Det stiller jo krav til koordinering og planlegging, svarer Per Thiesen. Han er driftsleder i mureravdelingen hos Constructa, og tok oss med på en omvisning like før alt var klart. 

Brannskille og robust

Et fotballstadion er utsatt for enorm bruk og slitasje, og brukes av ti-tusenvis av mennesker på kort tid. Dette stiller ekstreme krav til materialene, og i Branns nye stadiondel er det brukt usedvanlig store mengder Leca. Det er Leca i skilleveggene i garderobedelen, i tilkomstarealene, ved korridorene, i underetasjene og i forbindelse med de 282 studenthyblene. 

– Leca er brannsikkert og robust, og enkelt og greit å bygge med, begrunner Per Thiesen. – Leca varer lenge, og holder seg som det er.

– Det er en del Leca i den resterende delen av bygget allerede. Også derfor var det et poeng å tenke Leca i den nye delen, supplerer Arild Polden. Han er salgskonsulent hos Bygg Engros AS og har levert materialene.