Blokkene er lettere å håndtere, og murerne bruker kortere tid per kvadratmeter, viser Blazei Kornosz.

Svømmehall-spesialistene velger Leca og tynnpuss

De har spesialisert seg på å bygge svømmehaller. – Vi bruker alltid Leca Lettveggsblokk og har kjøpt oss pumpe til pussen, forteller driftssjef Frode Løberg i Mjøsen Murmesterforretning.

Han er i full gang med skole, svømmehall og idrettshall i Våler i Solør. I den store sammenhengen er det et lite prosjekt for murmesterforretningen. – Her er det 550 kvadratmeter med Lettveggsblokk. På Jessheim var det flere tusen, sier Løberg.

Risiko-oppdrag

Jessheim Svømmehall var nemlig en jobb for over 17 millioner kroner bare for murmesterne. Det er på grensen til å bli for stort for et firma med en årsomsetning på 34 millioner. Beitostølen, Årnes, Moelv og Hakadal er andre steder som har fått svømmehall med murarbeid signert Mjøsen Murmesterforretning og blokker fra Leca.

– Vi er blitt flinke til å kare til oss slike oppdrag. Det er ikke så veldig mange andre som tør å ta svømmehaller, for det har vært så mange skader. Inntjeningen er grei fordi vi er litt mer skjermet i konkurransen enn på alle de andre jobbene på «billigsiden». Men det er jo også større risiko, så du bør sitte igjen med noen kroner, sier Løberg.

Tidlig inne

Oppskriften på et vellykket svømmehallprosjekt er grei: Det er viktig å være med i planleggingsfasen og være tidlig inne med å foreslå løsninger. – Så kommer vi til råstøp fra entreprenørens side, tar over der og murer opp alle vegger. Nå har vi stort sett fått til å si at det skal være Leca i alle skillevegger og i dusjene for å slippe at det blir problematisk med råte og fukt senere, sier han.

– Vi bruker 11,8 Lettveggsblokk som vi limer med skumlim og pusser med tynnpuss med pumpe. Vi har kjøpt oss pumpe så vi bare kan sprute på pussen. Der bruker vi tynnpuss fra Weber. Både til flater som skal males og til dem som skal ha membran og flis, forteller driftssjefen.

Dusjer og garderober

På Våler betyr det Lettveggsblokk i alle dusjer og garderober i svømmehallen. I neste omgang skal idrettshallen som blir bygd ved siden av svømmehallen, også ha sitt eget garderobeanlegg. Spesielt der påkjenningen fra dusjene er hard, er Leca et sikkert valg, konstaterer han.

– Det kan fort ha vært ti–femten svømmehaller vi har bygd til nå. Vi har drevet på i 20 år og har jubileum neste år, forteller Frode Løberg.