Strøkent på Bygdøy

Bygdøynesveien 15 er et elegant og stilfullt boliganlegg med fasader av bløtstrøken, lys teglstein.

Brafas AS har utført alt av mur- og flisarbeid på det nye boliganlegget i Bygdøynesveien 15 på Bygdøy i Oslo. Daglig leder Jørgen Krogsråd forteller at han hadde mellom ti og tolv murere og flisleggere i sving på dette prosjektet.
– Vi brukte cirka åtte måneder på jobben, og resultatet ble veldig fint, sier han.

Bygdøynesveien 15 preges av murarbeider, både inne og ute.

Eksklusive leiligheter

Boliganlegget ligger diskret tilbaketrukket i den engelske hagen til den tidligere kanadiske ambassadørboligen. Det består av totalt seks frittstående bygg med eksklusive leiligheter. Fasadene er kledd i bløtstrøken lys tegl type RT 154 ekstra hvit Ultima, murt med mørtel M&P ekstra hvit 050 svakt sug m15.


Tegl og mørtel i samme fargenyanse gir fasaden et rolig og harmonisk uttrykk. Teglsteinens spesielle langformat og unike, ujevne overflate gir et tidløst utseende som er komplementert med moderne detaljer og formspråk.


Det er benyttet prefabrikkerte teglpaneler til inntrukne himlinger, sålbenker og horisontale brystninger på takterrassene. Det er gittermuring foran utvalgte vinduer med særlig behov for skjerming mot innsyn og i større felt på terrassene mot hagen. Innvendig er det også benyttet tegl på utvalgte yttervegger mot takterrasse.

Kilder: Reiulf Ramstad Arkitekter, mur+betong 2019