Norsk Murforum ber om forslag til kandidater til Murverksprisen 2021. Murverksprisen gis til bygninger i Norge med fremragende arkitektur der murverk også er anvendt på en håndverksmessig og teknisk god måte.

Mange flotte byggverk har fått prisen siden den første gang ble delt ut i 1979, og i fjor ble prisen tildelt Pilestredet 77/79 tegnet av Reiulf Ramstad Arkitekter.

— De siste årene er det ferdigstilt mange lekre bygg hvor murverk spiller en vesentlig rolle, så det bør være mange gode kandidater der ute. Vi ønsker derfor at byggherrer og arkitekter eller andre nominerer bygg de mener fortjener prisen, så kan juryen ta dette til vurdering, sier Øyvind Buset som leder Norsk murforum.

— Vi har stolte murverkstradisjoner å ta vare på, og det er ikke mange materialer som så tydelig viser hvordan håndverk kan resultere i strålende bygg. Murverk, enten det er tegl, blokk eller puss, er dessuten tidløse materialer og en god investering for byggherren. Det er ikke rart at vi gjerne vil vise fram de beste eksemplene slik vi gjør med utdelingen av Murverksprisen. Så, tips oss om godt murverk!

Utdeling av Murverksprisen gjøres i et samarbeid mellom Norske arkitekters landsforbund, Norsk Murforum og Byggutengrenser.

Murverksprisen planlegges utdelt på Norsk Murdag i Bergen i oktober 2021.

Les mer om murverksprisen her.