Murverksprisen har ikke vært utdelt siden 2016, men i år har bransjen igjen samlet seg for å muliggjøre utdeling av den prestisjetunge prisen.

Mange flotte byggverk har fått prisen siden den første gang ble delt ut i 1979. Murverksprisen tildeles for fremragende arkitektur der murverk også er anvendt på en håndverksmessig og teknisk god måte.

— De siste årene er det ferdigstilt mange lekre bygg hvor murverk spiller en vesentlig rolle, så det bør være mange gode kandidater der ute. Vi ønsker derfor at byggherrer og arkitekter eller andre nominerer bygg de mener fortjener prisen, så kan juryen ta dette til vurdering, sier Øyvind Buset som leder Norsk murforum.

— Vi har stolte murverkstradisjoner å ta vare på, og det er ikke mange materialer som så tydelig viser hvordan håndverk kan resultere i strålende bygg. Murverk, enten det er tegl, blokk eller puss, er dessuten tidløse materialer og en god investering for byggherren. Det er ikke rart at vi gjerne vil vise fram de beste eksemplene slik vi gjør med utdelingen av Murverksprisen. Så, tips oss om godt murverk!

Utdeling av Murverksprisen gjøres i et samarbeid mellom Norske arkitekters landsforbund, Norsk Murforum og Byggutengrenser.

Murverksprisen planlegges utdelt på Norsk Murdag i Trondheim 15. oktober 2020.

Les mer om murverksprisen her.